Kies voor een beter klimaatbeleid

KiesKlimaat is een initiatief van burgers die zien dat stemmen een verschil kan maken. Voor kiezers die beseffen dat de beslissingen die politici nu nemen -of niet nemen- gevolgen heeft. Voor ons zelf en voor onze (klein)kinderen.
Doe mee, en deel je conclusies met je vrienden, collega’s en buren. KiesKlimaat heeft zelf een Amsterdamse kieswijzer gemaakt en ook het stemgedrag van de landelijke partijen inzichtelijk gemaakt.
Om jou te helpen goed geïnformeerd het stemhokje in te stappen.

Waarom KiesKlimaat?

KiesKlimaat is is opgezet door mensen uit de Klimaatbeweging. Harmen Bos is ICT-er en bestuurskundige en maakte dit systeem waarmee stemgedrag en verkiezingsprogramma's transparant worden gemaakt.

Het gaat hem aan het hart dat de overheid niet veel meer doet om een schone economie te verwezenlijken: 'De overheid tekent het klimaatakkoord van Parijs, maar praat tegelijkertijd over de uitbreiding van het luchtverkeer en gaat door met Nederland asfalteren. Ik kan dat niet met elkaar rijmen.
Terwijl sinds 1898 bekend is dat uitstoot leidt tot opwarming. De huidige modelberekeningen bevestigen dat de wetenschapper Arrhenius het destijds al accuraat had beschreven'
.

Wie dat wil kan een filmpje opnemen met een eigen verkiezingsboodschap. Ook is een Amsterdamse klimaatwijzer ontwikkeld. Voor andere steden verwijzen we je naar onze collega’s in andere gemeenten. Staat jouw gemeente niet bij de links? Bekijk dan het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer. Dat is ook een goede leidraad.

Succes met stemmen 21 maart.

Wij je op de hoogte blijven of heb je suggesties? Stuur een berichtje naar edwin@kiesklimaat.nl of een Whatsapp bericht naar 06 111 222 33.