‘Definitief geen legalisatie voor Lelystad Airport’

Nieuws

Lelystad (foto: Ted Walker)

Datum: 25-11-2022 EdeStad

Lelystad Airport heeft de hoop op legalisatie opgegeven. Het vliegveld heeft namelijk geen beroep ingesteld in de juridische procedure die het zelf heeft aangespannen tegen de Minister van LNV om een natuurvergunning af te dwingen.

De kans dat Lelystad Airport uitbreidt is hierdoor nog weer een stuk kleiner geworden. Zonder natuurvergunning kan het vliegveld niet verder. Dat meldt de stichting Red de Veluwe vrijdagmiddag.

Lelystad Airport is naast ongeveer 3000 boerenbedrijven een PAS-melder die geen vergunning nodig had om uit te mogen breiden. Omdat de Raad van State een streep haalde door de PAS, had deze groep opeens wel een vergunning nodig. Het Ministerie wilde deze groep vervolgens gaan ‘legaliseren’, maar dat baatte de luchthaven niet: de Minister haalde Lelystad Airport van de lijst van de te legaliseren PAS-melders toen haar bleek dat de oorspronkelijke PAS-melding onjuiste gegevens bevatte.

GEEN BEROEP Lelystad Airport heeft de minister vervolgens gevraagd om het besluit te herzien in een bezwaarschiftenprocedure. Er heeft een zogenoemde zitting plaatsgevonden waar ook Stichting Red de Veluwe voor uitgenodigd was. Maar de Minister bleef bij haar besluit. En nu is duidelijk dat Lelystad Airport geen beroep tegen dit besluit heeft ingesteld.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

pageviews: 2094

tinyurl: link

Gerelateerde berichten

Meer over Luchtvaart