Marion Koopmans uit onderzoeksteam van de WHO gezet wegens banden met de Chinese Communistische Partij

Nieuws

14-12-2021

Marion Koopmans – die deel uitmaakte van het eerste onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie naar de oorsprong van COVID-19 – lijkt te zijn verwijderd uit het nieuwe “team” nadat de National Pulse haar langdurige banden met de Chinese Communistische Partij had onthuld.

Koopmans lijkt een soortgelijk lot te zijn beschoren als zijn collega Peter Daszak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) – een Amerikaanse onderzoeker wiens samenwerking met het Wuhan Institute of Virology werd gefinancierd door Anthony Fauci.

In de oorspronkelijke aankondiging in oktober van de nieuw opgerichte Wetenschappelijke Adviesgroep voor de Oorsprong van Nieuwe Ziekteverwekkers (SAGO) van de WHO, werd Koopmans vermeld als één van de 28 leden. In de bijgewerkte ledenlijst van de SAGO is Koopmans echter niet vermeld als medewerker aan de inspanning om de oorsprong van COVID-19 aan het licht te brengen.

Dr. Hume Field, adviseur Wetenschap en Beleid van Daszak’s EcoHealth Alliance, klaagde op Twitter over wat Koopmans’ verwijdering uit de commissie lijkt te zijn.

 

De National Pulse bracht eerder Koopmans’ rol aan het licht in een wetenschappelijke adviesraad van de Centers for Disease Control van Guangdong China.

“Zij heeft geadviseerd over de opbouw van de laboratoriumcapaciteit voor de opsporing van nieuwe infectieziekten in deze regio en heeft lopende onderzoekssamenwerkingsverbanden die het ontstaan en de verspreiding van virussen door de dierlijke productieketen in deze regio proberen te ontrafelen”, aldus een samenvatting van haar werk bij het staatsorgaan.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad) 

Deel dit bericht

tinyurl: link

Gerelateerde berichten

Meer over Covid19 herkomst