Opnieuw protest tegen komst windturbines: "We willen een afstandsnorm van 1500 meter"

Onbekend

Datum: 9-5-2021 AT5

De protestgroep Windalarm organiseert vandaag een groot protest tegen de komst van windturbines rondom bewoonde gebieden, zoals in Noord en Haven-Stad. De groep zegt de komst van de turbines een groot gevaar te vinden voor de volksgezondheid en probeert met deze laatste actie de gemeente op te roepen om de plaatsing van de windturbines te heroverwegen.

Het protest begint bij het stadhuis, waar een petitie, die al bijna 20.000 keer is ondertekend, symbolisch wordt overhandigd aan een ingehuurde 'burgemeester'. Daarna loopt de groep richting de Dam, waar een groot spandoek van honderden meters wordt getoond. Een bandje met het geluid van windturbines wordt dan ook afgespeeld. 

Vanaf de Dam lopen de demonstranten met de spandoeken richting het Westerpark, waar tussen 14.00 en 16.30 uur een manifestatie zal plaatsvinden. Verschillende politici, zoals Kevin Kreuger (JA21) en Sheher Khan (DENK) komen langs om te spreken en zich te uiten tegen de komst van de turbines. 

Afstandsnorm

Windalarm zegt niet te begrijpen dat de zoekgebieden voor windturbines in de stad vaak vanaf 350 meter van bewoonde gebieden staan. "Windalarm pleit voor een landelijke afstandsnorm van 1500 meter en het uitsluiten van plaatsing in de natuur en in landschappelijke waardevolle gebieden. Dat hierdoor geen of minder windturbines op land kunnen is geen probleem. Windturbines kunnen inmiddels prima op zee."

 

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

tinyurl: link

Gerelateerde berichten

Meer over RES-beleid