VVD laat luchtvaartlobbyist op kandidatenlijst landen

Nieuws

Datum: 16-2-2023 BNNVARA

In politiek Den Haag mag dan een lobbyverbod gelden voor (oud-)bestuurders, in de provincie is een dubbele pet nog altijd geen enkel obstakel. Dat blijkt wel uit de kieslijst van de VVD in Noord-Holland.

Daar staat op de tweede plek Klaas-Jeroen Terwal, die in het dagelijks leven directeur public affairs is voor KLM dat op vliegveld Schiphol in dezelfde provincie schuldig is aan een keur aan klimaatverwoestende activiteiten.

Op Twitter wijst het account @SchipholWatch op de problematische dubbelfunctie van Terwal:

“Dat is nota bene de directeur lobbyen bij @KLM! Laat het even op u inwerken: een beroepslobbyist van een grote vervuiler die opnieuw Statenlid wil worden in onze provincie! Waarmee bewezen is: een stem voor VVD is een stem voor KLM en dus een stem voor meer #vliegherrie, meer kankerverwekkende uitstoot, meer #PFAS bodemvervuiling (KLM was veroorzaker van grootste PFAS-vervuiling in ons land) en meer gestunt boven woonwijken.”

Vorige maand ontdekte NRC dat Schiphol onbeperkt schadelijke stoffen mag uitstoten, omdat de luchthaven vrijgesteld is van 99,9 procent van wetgeving die deze uitstoot reguleert. KLM is goed voor 56 procent van alle vluchten op Schiphol, en zelfs ruim 80 procent als ook de vluchten van Air France, dochterbedrijf Transavia, en partners als Delta Airlines worden meegeteld.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

pageviews: 43

tinyurl: link