Fenna Swart steunt energiecrisis-coalitie: "Stop de dealtjes met de industrie"

Onbekend

Lijsttrekker Fenna Swart sprak vandaag bij de actie van de energiecrisiscolitie, voor de deur van het Ymere-kantoor in Amsterdam-Noord.

"Mijn naam is Fenna Swart, en ik sta hier niet alleen namens Comité Schone Lucht, maar ook namens ST3M, een nieuwe politieke partij in Amsterdam die voortkomt uit de grassroot van de stad. Bij ons op de lijst staan activisten uit bewonersgroepen. Dit geluid wordt namelijk onvoldoende gehoord in de Stopera."

"De werkelijkheid van de Stopera is een papieren werkelijkheid maar heeft niet te maken met wat hier gebeurt, op straat en in de huizen van bewoners. We hebben, als het aan de Stopera ligt, straks twee biomassacentrales. in Oost en West, en er worden miljarden gepompt in de versterking en uitbreiding van foute en ondemocratische warmtenetten. Stop deze dealtjes met de industrie, over de hoofden van de bewoners!"

"En geld kun je maar één keer uitgeven. Het IPCC bevestigde gisteren nog dat inzetten op foute klimaatoplossingen desastreuze gevolgen kan hebben voor mens, dier en natuur. Dus zet de biomassacentrales stop, kap met uitbreiding van warmtenetten en datacenters."

"Al het geld wat dan overblijft, 17,5 miljard EU-geld op jaarbasis, zetten we dan in op intelligente keuzes, gebaseeerd op wetenschappelijke inzichten en behaalde resultaten uit de praktijk. Inzetten op energiebesparing en isolatie. Met zon op alle daken en wind-op-zee komen we al heel ver. Met grootschalige isolatie en hybride warmtepompen hebben we geen biomassa nodig en kunnen we aardgas afbouwen. Dat is slim omgaan met de kennis en expertise die er al is. Zoals jullie hier ook vandaag weer aandragen met de energiecrisis-coalitie."

"ST3M vindt dat jullie gehoord moeten worden. Laat je horen! Wij gaan niet weg totdat dit geregeld is."

 

   

Bekijk pagina/document

Documenten

Terug & verder bladeren:

 

tinyurl: link
views: 72

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws