Video's

‘Biomassa het grootste politieke schandaal op internationaal niveau.’ Een gesprek met Fenna Swart

Marlies Dekkers in gesprek met Fenna Swart over de schimmige wereld van de biomassa.

Woodfever 4 The role of Green Politics and nature NGO’s

  

Woodfever 3 The role of Press & Media

You should expect responsibility from press & media based on facts, not opinions or statements. How does media inform about #Biomass? Find out ??

Woodfever 2 The role of Science & Society

  The role of Science & Society. What role does European politics play in the international ecological drama called biomass? Why don’t they listen to science?

Woodfever 1 The role of Politics

Gluttony is defined as a situation in which people consume more than they need to. That's what politicians are doing to our forests -- and here's the result

NGO's 'set fire' to protest use of forest biomass

  • On Monday (November 15) a group of activists gathered in front of the European Parliament in Brussels to protest against production of bioenergy in Europe by burning wood. The group was a composed coalition of NGOs and staged a fake burning of wooden logs to represent the emissions generated by the combustion of wood.

Woodfever: the seven sins of Biomass

Introductie van korte documentaire van Comite Schone Lucht over de rol van diverse partijen in het biomassa schandaal. Wellicht de meest schadelijke vorm van beleidsfraude in de menselijke geschiedenis.

Het leed dat Biomassa heet: Staatsbosbeheer, Houtkap en Marktwerking. Hete Soep #8


Biomassa installaties in Oldambt gaan uit.


1 Vandaag - Steeds Meer Zorgen om Effecten Biomassacentrales


GroenLinks breekt verkiezingsbelofte nog voor verkiezingen: gaat door met stook biomassa


Wie adviseert Wiebes, de minister van Klimaat?


Honderden tonnen houtpellets per schip naar Nederland


Jesse Klaver in NIeuwsuur: direct stoppen met nieuwe centrales

Fenna Swart, oud politica voor de partij in Amsterdam, sprak Klaver er vanavond op aan. Haar werd als partijlid eerder de mond gesnoerd en ze begrijpt niet dat GroenLinks zich niet harder maakt voor sluiting van de centrales.Ook de helft van alle GroenLinks-kiezers (42 procent) wil de biomassacentrales onmiddellijk sluiten, blijkt uit Ipsos-onderzoek in opdracht van Nieuwsuur. Fenna Swart: “Ik spreek u aan op uw standpunt. Luistert u naar de kritiek?”

Stop Biomassa


Biomassazaak


NOS - Onderzoek - Biomassacentrales Stoten Meer CO2 uit dan Steenkoolcentrales


Leidt de vraag naar biomassa tot grootschalige kaalkap? (2017)


Wikipedia: Wat is Biomassa?


Hoe groen is biomassa eigenlijk?


'Biomassa Bom onder klimaat'


Biomassa: Waarom de zwendel blijft doorgaan! | Hete Soep #11


Pakhuis de Zwijger - Biomassa van Belofte tot Boosdoener


PBL - Koolstofschuld Biomassa 50 tot 100+ jaar

Volgens deze video van het PBL uit 2014 duurt het minimaal 50 tot 100+ jaar voordat de CO-uitstoot die vrijkomt bij het verbranden van een boom weer gecompenseerd is door de groei van een nieuwe boom terwijl afgelopen week Urgenda in tegenlicht nog eens duidelijk maakte dat we nog maar 10 jaar de tijd hebben om onze CO2-uitstoot volledig te stoppen. De betaalde pro-biomassalobby beweert dat de CO2 veel sneller wordt opgenomen maar het PBL erkend in de video dat dit onzin is.

Miljardenclaim & biomassalobby van RWE / Essent

In deze rapportage laten we zien dat door financiële prikkels wetenschappers moeite hebben om met objectieve onderzoeksresultaten te komen en dat zij zich in hun onderzoeksmethoden door bedrijven en politiek laten beïnvloeden. Ook laten wij zien dat wetenschappers nevenfuncties bekleden voor eigen ondernemingen of allianties met belanghebbenden waardoor de objectiviteit van hun onderzoek serieus in het geding komt. RWE (Essent) betaalt elk jaar miljoenen euro's aan lobbygeld waarmee ze hun lucratieve handel en subsidies voor het verbranden van kolen- en houtige biomassa in stand weten te houden en eist nu 1,4 miljard euro van de Staat via het claimsysteem ISDS in het Energy Charter Treaty (ECT) vanwege het ‘kolenverbod’ en het sluiten van de kolencentrale in de Eemshaven in 2030.

Biomassale Kaalkap

Uitleg over de schadelijke rol van Staatsbosbeheer bij he tkaalkappen van bossen ten behoeve van gesubsidieerde biomassaverbranding door Vattenfall/

Fenna Swart: Hoe slecht zijn biomassacentrales voor je gezondheid?

Ruim 11 miljard euro subsidiegeld gaat naar de bouw van ruim 600 biomassacentrales. Maar zijn die wel zo gezond voor omwonenden? De bezorgdheid neemt toe maar de politiek wil door met de bouw van de centrales. Reden voor een pittig debat in de Hofbar op NPO2.

Biomassacentrale AEB bijna klaar, verzet groeit

De schoorsteen van de kolencentrale aan de Hemweg is nog geen halfjaar gestopt met roken of ernaast wordt een spiksplinter nieuwe biomassacentrale opgeleverd. Maar biomassa ligt onder vuur en dus groeit het verzet. Zo hebben in de gemeenteraad oppositiepartijen Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie de handen ineen geslagen.

Stop Houtkap Bossen en woonomgeving door overheid en Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten laten onze bossen verdwijnen met grootschalige houtkap voor biomassa. Biomassa is door de Europese Commissie als CO2 neutraal verklaard met een kinderlijk idiote redenering. Vandaar dat deze 'natuurorganisaties' grootschalig kappen. Teken daarom de petitie die in het filmpje genoemd wordt (beternatuurbeleid.petities.nl , bomenkapmeldpunt.nl en bomenridderrs.nl)