Video

Aspect

 

Vliegen, Vliegen, Vliegen!
Daniël Koerhuis slingert al weken ronkende teksten op Twitter waarin hij spreekt van 300.000 banen in de luchtvaart. De aap komt uit de mouw als van Ginneken (D66) vraagt deze cijfers te "Onderbouwen, Onderbouwen, Onderbouwen". Wat blijkt, de cijfers komen uit onderzoek dat door de luchtvaartsector zelf is gedaan, dhr Koerhuis draagt de sector gewoon een warm hart toe. 
‘Schiphol houdt zich niet aan regels, dat wisten we toch al’ | NPO Radio 1
Schiphol staat er niet goed op: stikstofregels worden overtreden, evenals regels op het gebied van geluid en overlast, er is geen natuurvergunning én medewerkers krijgen sneller kanker door luchtverontreiniging – blijkt uit onderzoek van onder meer Zembla en de NOS.
Zembla - Ziek van Schiphol
Zo’n twintigduizend platformmedewerkers van Schiphol werken dag in dag uit in de uitlaatgassen van vliegtuigen en dieselvoertuigen. Het personeel ‘onder de vleugel’ maakt zich zorgen over de gezondheidsschade die de dampen kunnen veroorzaken. Zembla sprak met tientallen medewerkers. Een van hen vertelt: ‘Ik ken medewerkers met longkanker, maagkanker, stembandkanker. Allemaal voordat ze de pensioenleeftijd bereikten.’
De luchtvaartnota gefileerd (afspeellijst)
In mei 2020 publiceerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de concept-Luchtvaartnota. Daar is heel veel op aan te merken dus dat doet Prof dr. Fulco van der Veen dan ook. In begrijpelijke maar niet mis te verstane woorden. Onze favoriet, aflevering 1: "Schiphol is de action onder de luchthavens".
Zembla - Vrijstaat Schiphol
Schiphol groeit nog steeds door en de geluidsoverlast voor omwonenden neemt ook alleen maar toe. Volgens critici heeft de luchthaven de afgelopen jaren volledig haar eigen gang kunnen gaan en heeft de overheid daarop geen enkele greep gehad. "Op korte termijn kom je er mee weg om burgers te misleiden, op de langere termijn gaan mensen opkomen voor hun rechten."
Andere Tijden - Hoe is goedkoop vliegen ontstaan?
Vlak na de oorlog is vliegen nog een extravagante luxe, nu 75 jaar later is vliegen voor iedereen bereikbaar geworden. Andere Tijden onderzoekt de ontwikkeling van de vliegreis.
Gestolen licht.
Deel deze documentaire. Tijdens de coronacrisis werden de luchten blauw. Minder vervuiling en minder luchtverkeer. Deze documentaire gaat over de kostbare gevolgen van vliegtuigstrepen voor boeren, tuinders, zonnepanelen, het milieu en het klimaat.
Andere Tijden - Herrie om Schiphol
(opent nieuw tabblad)
Het oorverdovende geluid van overvliegende Jumbo's maakt het onmogelijk op mooie dagen in de tuin een gesprek te voeren. En Schiphol groeit maar door. Terug naar de laatste uitbreiding: De Polderbaan.
Lelystad Airport in nevelen gehuld
een documentairefilm van cineast Rob de Wind. Oud-politicus Jan Terlouw, die op 11 juli 2018 te Dalfsen de premiere van deze documentaire inleidde, reageerde door de filmmaker alleen maar te kunnen complimenteren. "Het is een erg mooie film, kwalitatief mooi, heel volledig, alle onderwerpen worden belicht, helder gesproken door iedereen. Een prachtfilm." Na deze eerste filmvertoning volgde een staande ovatie in de bomvolle zaal.
><
EenVandaag - 'Minister moet eind maken aan gedoogsituatie Schiphol'
De overheid moet een eind maken aan de gedoogsituatie rond de geluidsoverlast van Schiphol. Het niet optreden door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tegen de overschrijding van geluidslimieten rond de luchthaven duurt te lang en ondermijnt de rechtspositie van omwonenden. Dat stellen deskundigen op het gebied van toezicht en handhaving tegenover EenVandaag.

Documenten

Terug & verder bladeren:

tinyurl: link
views: 332