Energie

Thema

De wetgeving om de saldering af te bouwen vraagt nog wat aanpassingen.

lees verder

De hoge energieprijzen hebben geen relatie met de oorlog in Ukraine. De organisatie van de energievoorziening wel. Door speculatie en schaarste, het ontbreken van lange termijn-contracten en privatisering is de nederlandse sameleving gedupeerd. Miljarden lekken weg naar energiebedrijven, waaronder Shell de grootste gashandelaar ter wereld.

lees verder

Klanten van Eneco met een aansluiting op het warmtenet zijn volgend jaar duurder uit. De energiemaatschappij verdubbelt de variabele tarieven.

lees verder

Hoe hoog dat energieplafond precies is, verschilt per dag. Ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken hebben richtlijnen online gezet. Hieronder vind je precies hoeveel stroom en gas je op elke dag van het jaar kunt gebruiken, zonder boven het plafond uit te komen.

lees verder

Zodra het prijsplafond eind 2023 afloopt, stijgen de energierekeningen van huishoudens enorm. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH).

lees verder

Door de online veilinghuizen voor gas en stroom en tekortschietende marktwerking stijgen energieprijzen onnodig. Het prijsplafond wordt daardoor onnodig duur. Yanis Varoufakis (voormalig minister van financien in Griekenland) legt uit wat er aan kan worden gedaan: betaal leveranciers de kostprijs + een bescheiden marge.  

lees verder

Pieter Omtzigt vraagt inzage opbrengsten Nederlandse gaswinning, integraal gecompileerd. Het vervolg, nu met Sigrid Kaag (Minister van Financiën) - fragmenten uit 2 dagen AFB22.

lees verder

De belofte van Rob Jetten dat geen mens deze winter van gas en stroom wordt afgesloten, is na 24 uur al op losse schroeven gezet.

lees verder

Energiebdrijven hebben de stroom van zonne- wen windparken veelal via langlopende contracten verkocht aan (buitenlandse) ondernemingen.

lees verder

 

lees verder

 

lees verder

Afgelopen maandag, 6 september waren wij aanwezig op de zitting bij de Raad van State voor de zaak 'Warmteplan Sluisbuurt'.Zoals bekend heeft de Gemeente Amsterdam een hoger beroep aangetekend. Zij willen perse het warmteplan in de huidige vorm behouden.

lees verder

Daniel Koerhuis heeft namens de VVD de regering gevraagd huiseigenaren bij ingrijpende renovatie niet te verplichten tot het nemen van hernieuwbare-energiemaatregelen, zoals het installeren van zonnepanelen.

lees verder

DEN HAAG - De bloedspoed die het kabinet heeft bij het invoeren van klimaatmaatregelen doet de Rekenkamer op de alarmknop drukken. Door deze haast is het namelijk onzeker of de gekozen maatregelen wel de meest effectieve waren. Mogelijk heeft Nederland er te veel geld voor betaald, klinkt het waarschuwend.

lees verder

Met een herstelplan terug willen naar de wereld van vóór corona is een catastrofale fout, betogen Irene van Lippe-Biesterfeld en Matthijs Schouten, voorzitter en vicevoorzitter van NatuurCollege.

lees verder

Voor de elektrificatie van de industrie en extra stroomvraag vanuit datacenters is bovenop de afspraken uit het Klimaatakkoord 45 terawattuur extra wind- en zonne-energie nodig. Dat stelt de Stuurgroep Extra Opgave.

lees verder

Het NH Nieuws-panel is fel tegenstander van het plan om windmolens toe te staan op 350 meter van woningen. Dat blijkt uit onderzoek waaraan 1.535 leden meededen. 82 procent is het er absoluut niet mee eens.

lees verder

In tegenstelling tot wat door lokale windcoöperaties wordt beweerd is er op zee voldoende ruimte om alle behoefte aan windenergie te dekken. De verhoogde ambities zijn realiseerbaar zonder extra turbines op land.

lees verder

De gemeente Amsterdam plaatst grote windturbines zonder overleg en vooraankondiging op 0 tot 150 meter van de tuinparken. Demonstratie op de Schellingwouderbrug 24 april

lees verder

NOORD - In de Amsterdamse haven is zaterdag toch een beetje Sail te zien. Als het lukt zullen dan vele boten, scheepjes, zeilboten, motorkruisers, pieremachochels en andere drijvende objecten de golven van het IJ bestormen uit protest tegen de plaatsing van grote windturbines in en rond Amsterdam.

lees verder

Hieronder leest u meer over de diverse aspecten. Onderaan elk alrtikel kunt u dan doorklikken naar de volgende of terug naar de vorige. Bij een artikel staan gerelateerde nieuwsberichten.

Gerelateerde organisaties

Heeft u suggesties? info@burgerplatform.nu.