Aandelenemissie KLM

Aspect

Bekijk dit fragment en zie hoe minister Kaag zich verslikt in haar woorden. De werkelijkheid is dat de betaling van Nederlands belastinggeld rechtstreeks in de Franse staatskas vloeit.

Aankoop aandelen in strijd met beleid
Lees vooral het uitmuntende artikel op SchipholWatch: "Extra geld KLM in strijd met eigen regels overheid".

Aandelen KLM kopen en zeggen het klimaatakkoord van Parijs uit te voeren is te vergelijken met het nemen van aandelen in een sigarettenfabriek en tegelijkertijd zeggen dat je de nadelige effecten van roken wil tegengaan. Het is niet uit te leggen.

Slimme krimp
De brief die wij vandaag stuurden naar alle Kamerleden is lijvig maar bevat alle data en argumenten die pleiten voor een veel kleiner Schiphol en sluiting van de andere luchthavens voor commercieel verkeer. Met slimme krimp die de belangen van bewoners van Nederland centraal stelt, kunnen we voldoen aan de klimaatdoelstelling van Parijs. Maar ook kunnen we nog steeds -af en toe-  met het vliegtuig op vakantie.

Meerdere bewonersorganisaties en Ngo's tekenden mee.

Aandelen
De regering kan voor een prikkie Air France-KLM (AFKL) aandelen kopen, de prijs is totaal in elkaar gezakt. Dat doet ze niet want dat levert de AFKL geen geld op. Er is geen enkel belang en urgentie om mee te doen in de emissie. Behalve dat de directie zichzelf weer bonussen mogen uitkeren als de schulden zijn verlaagd.

Bron: https://www.lynx.nl/beurs/beurs-koersen/aandelen/aandeel-air-france-klm/

De toxische rol van de lobby
D66 staat onder druk van de VVD, die de lobby in Nederland vertegenwoordigt. Alle partijen die met de VVD regeren verschrompelen, dat gebeurde met het CDA, de PvdA en nu D66. Deze partijen leveren hun principes en idealen in om mee te kunnen regeren. Dat is de reden waarom burgers deze regering niet meer kunnen vertrouwen.

Documenten

Terug & verder bladeren:

tinyurl: link
views: 335