PvdA en Groenlinks in Amsterdam: Schiphol moet substantieel krimpen

Nieuws
KLM (foto: PvdA)

Datum: 24-11-2022

Schiphol moet veel harder krimpen dan de huidige plannen van het Kabinet ten behoeve van meer woningen, de gezondheid en de natuur. 

Dat stellen de Amsterdamse raadsleden Nienke van Renssen (GroenLinks) en Bastiaan Minderhoud (PvdA) vandaag in een opiniestuk in Trouw samen met zo’n 50 GroenLinks- en PvdA-raadsleden uit de regio en de Provinciale Statenfracties van beide partijen: “We hebben geen tijd te verliezen.”

Minderhoud en Van Renssen spreken in het opiniestuk in Trouw over een ‘eerlijke krimp’ die de luchthaven moet doormaken. Wat de partijen betreft moet het aantal jaarlijkse vliegbewegingen van- en naar het vliegveld omlaag tot tussen de 300.000 en 400.000 vluchten. Dat betekent een krimp van 20% en zo nodig meer, waar het kabinet tot nu toe niet verder wilt gaan dan een krimp van 12%: “Eerlijke krimp verbetert de leefkwaliteit in onze gemeenten en provincies en helpt in het bestrijden van de klimaatcrisis, ecologische crisis en wooncrisis. Hoe eerder we actie ondernemen, hoe sneller we werk kunnen maken van de oplossingen,” aldus de partijen.

lees artikel/document (opent nieuw scherm/tabblad)

Deel dit bericht

pageviews: 2795

tinyurl: link