Energie

Thema
Hieronder staan de onderwerpen die bij dit dossier horen. Bij een onderwerp staan gerelateerde nieuwsberichten. Als u die leest kunt u via de 'breadcrum' bovenaan weer teruggaan naar het onderwerp.

ST3M - Vóór een eerlijke energietransitie. Tégen biomassacentrales, datacenters en windturbines bij huizen.

lees verder

25-2-2022 - Lijsttrekker Fenna Swart van ST3M is woedend over het beleid van wethouder Van Doorninck (GroenLinks). Die is verantwoordelijk voor een lange reeks schandalen rond de Amsterdamse biomassacentrales.

lees verder

Lijsttrekker Fenna Swart sprak vandaag bij de actie van de energiecrisiscolitie, voor de deur van het Ymere-kantoor in Amsterdam-Noord.

lees verder

Na het sluiten van de kolencentrale is de vuilverbrander van Amsterdam de grootste bron van broeikasgassen.

Hier valt grote winst te boeken door afvalpreventie en hergebruik. De gemeente doet op dit moment nauwelijks iets aan afvalpreventie. Dit kan door het opstellen van preventieprogramma's en het opleggen van verplichtingen aan winkels en retailketens,

lees verder

Energieleveranciers mogen woningen niet meer aansluiten op aardgas sinds 1 juli 2018. Amsterdam sluit nieuwbouwgebieden al veel langer niet meer op aardgas aan. In 2020 maken 102.000 Amsterdamse woningen gebruik van stadswarmte, is de verwachting. Dit gebeurt via warmtenetten die warm water vervoeren naar woningen, kantoren en andere gebouwen. Het water gaat via een stelsel van pijpen en leidingen naar de gebruikers.

lees verder

Gerelateerde organisaties

Heeft u suggesties? info@burgerplatform.nu.