Kiesklimaat

Kiesklimaat.nl biedt een stemwijzer die gebaseerd is op het stemgedrag van de afgelopen drie jaar. Door dit inzichtelijk maken kunnen kiezers hun stem wat betreft de zittende partijen baseren op hoe er is gestemd. De transitie naar een schone economie en het deels opruimen van de CO2 erfenis vraagt fundamentele wijziging in het denken over economie, belastingen en de rol van de overheid. De kans daarop is groter als kiezers zich duidelijk uitspreken. Voor nieuwe partijen met een reële kans op verkiezing werken we aan een stemwijzer gebaseerd op het programma.

Stemwijzer 2022

Op basis van de stemmingen van moties over de hieronder genoemde onderwerpen komen we door een beoordeling welke partijen het beste scoren qua stemgedrag. Dit als begin om politici te beoordelen op basis van hun gedrag. Lees hier hoe het werkt.

A
B
PvdD 84%
C
Denk 72%, PvdO 66%, CDA 63%, BIJ1 63%, CU 62%
D
VVD 49%, SP 43%, Groenlinks 42%, JA21 41%, PvdA 40%, D66 39%, FvD 31%
E
F
50Plus 0%

Nieuws

Energieleveranciers moeten eerlijk zijn over de herkomst van groene stroom

15-12-2021 ChangeInc.: Energieleveranciers zijn nu niet verplicht om te laten zien waar ze hun stroom inkopen. Daardoor kun je als consument denken dat je duurzame stroom uit je stopcontact krijgt, terwijl die in werkelijkheid met gas of kolen is opgewekt. Daar moet een einde aan komen, vinden Consumentenbond, Natuur en Milieu en Wise. Lees verder >>